Föreläsningar

Urban Paleo Center erbjuder kurser, workshops och föreläsningar med inriktning på rörelse, kost, sömn och stress. De fyra grundpelarna på vilka allas vår hälsa vilar. Vi skapar en ökad förståelse för hur vi påverkas av de olika delarna och vad som händer när vi går in och aktivt gör ett förändringsarbete i våra liv.

Upplägget anpassas till arbetsgruppens behov och förutsättningar. Hör av er för att diskutera vad det är ni vill uppnå och hur vi kan nå dit. Det går att skräddarsy en föreläsning eller workshop utifrån era önskemål. Ni får en offert som baseras på vad ni önskar, tidsåtgång samt antal deltagare.

 

VÅRA FÖRELÄSNINGAR:

 

”Ät dig till en bättre hälsa!”

Innehåll och upplägg

Föreläsningen baseras på olika dieter och hur de påverkar din kropp. Vad som behövs i kostväg för att hålla dig frisk och stark och klara av vardagens påfrestningar. Du kommer att få mängder av tips och trix, samt förslag på hälsosam mat att laga hemma.

Denna föreläsning är en inspirationsföreläsning med såväl djupare tankeställningar att fundera vidare på som ett lättsamt sätt att se på hälsa.

 

”Kost, Kropp & Knopp!”

Innehåll och upplägg

Föreläsningen handlar om kost, rörelse, ergonomi, produkter och miljön vi vistas i och hur de alla samverkar och påverkar din hälsa. Vad du själv kan göra för att hålla dig frisk och smärtfri och klara av vardagens påfrestningar. Du kommer att få mängder av tips och trix, samt förslag på hälsosamma åtgärder att ta till hemma.

Denna föreläsning är en inspirationsföreläsning med såväl djupare tankeställningar att fundera vidare på som ett lättsamt sätt att se på hälsa.

 

”Självkänsla och Självförtroende…”

Innehåll och upplägg

Föreläsningen behandlar hur vi påverkas och själva kan påverka våra tankar och känslor om oss själva. Psykisk ohälsa och framförallt hur vi bygger upp psykisk hälsa. Du kommer att få tips och trix samt frågor att fortsätta fundera på hemma.

Denna föreläsning är anpassad för ungdomar från åk 7 och passar såväl på högstadie- och gymnasieskolor, som på fritidsgårdar och i ungdoms- och idrottsföreningar, men även vuxna åhörare brukar få sig en tankeställare!

 

”Hälsans 4 Grundpelare”

Innehåll och upplägg

Föreläsningen består av fyra delar. Den behandlar kost, sömn, stress och rörelse. Du kommer att få tips och trix samt tänkvärda funderingar att ta med hem. Varje område går att få som enskilda moduler, fristående eller som tillägg till grundföreläsningen.

Denna föreläsning kan med fördel användas som en hel eller halvdag, med grupparbeten och framtagande av en plan för den egna hälsan.

 

 SAGT OM VÅRA FÖRELÄSNINGAR:

 

”Jag vill tacka för en intressant och välmatad och inspirerande föreläsning-diskussion kring Paleo-LCHF-kost.

Tack än en gång för igångsparken! Jag kommer också att rekommendera ditt företag för mina vänner och bekanta.”

Stina Lindhagen

”Fick en inblick hur jag kan förändra min livsstil för att må bättre. Kunnig och lyhörd föreläsare.”

Inger Stålhammar

”Cecilia har föreläst om hälsa och ergonomi på vår bussförarutbildning. Vi har varit mycket nöjda med Cecilia och rekommenderar henne gärna till liknande uppdrag.”

Eva Pettersson, Trafikchef Gamla Uppsala Buss

 

Klicka HÄR för att se ett utdrag ur föreläsningen ”Ät dig till en bättre hälsa” (ca 10 minuter)

 

 

Bild från Work shop ”Näring & Närvaro”

 

 Bild från workshop ”Uppdrag Självkänsla”