MASSAGE

Vi erbjuder Behandlande Massage samt Triggerpunktsbehandling på Urban Paleo Center.
Med strykningar och knådningar behandlas musklerna på djupet och en läkande och avslappnade effekt uppnås. Värk och spänningar kan behandlas men även tillstånd av svullnad beroende på dålig lymfcirkulation kan förbättras med massage. När massage används i friskvårdande syfte eller i rehabilitering kombineras den ofta med t.ex. triggerpunktsbehandling och stretching. Genom den beröring som sker vid massage frigörs också de hormon som gör att vi kan slappna av och känna lugn och ro. Massage kan således både användas i läkande och lugnande syfte.

bokatid_vit_morkbakgrund_120px

Massage- och Triggerpunktsbehandling passar exempelvis dig som:

har spända muskler och vill slappna av

vill förbättra rörelseomfång och rörelseförmåga

är stressad och vill minska stresshormonerna i kroppen

är deprimerad eller har ångest och vill höja humöret och må bra hormonerna i kroppen

känner smärta och värk i exempelvis rygg, nacke, axlar och vill minska detta

vill öka blodcirkulationen i musklerna

vill stärka immunförsvaret

vill bli av med träningsvärk

vill bli av med spänningshuvudvärk eller migrän

vill äta färre värktabletter

vill sova bättre

m.m.

Hur Går Det Till?

Vid massage bearbetar massören kroppens muskler med händerna direkt på huden, vi kallar det ”muskelmassage”. Vi använder ren ekologisk massageolja för bästa effekt och för att massagen skall bli behaglig och följsam.

Du får handduk på dig och ligger på en massagebänk med mjukt underlag, det skall vara bekvämt och du kommer att känna att du är i trygga händer. Ibland använder vi lugn, avslappnande bakgrundsmusik.

Våra vanligaste behandlingar är 60 minuter behandlande massage där vi noggrant bearbetar de muskler och områden där du upplever mest problematik, eller en mer fokuserad behandling av triggerpunkter i dina problemområden.

Bäst förebyggande och friskvårdande effekt får du om du bokar in regelbundna behandlingar, vi rekommenderar minst en gång per månad. Fråga oss, så ger vi er råd om vilken massagemetod som passar just dig.

Vår massör är certifierad av SFKM (Skandinaviska Förbundet för Komplementär Medicin) och utbildad i Svensk Klassisk Massage och Triggerpunktsbehandling hos Friskvårdsgruppen.