Facebookpinterestlinkedininstagram

 

Reseberättelse och bilder från Sälen!

Den 22-26 juli 2018 ägde den alltså rum, Hälsoresan med stort H, som gick till Sälen och Lindvallen.

Det var jag, Cecilia på Urban Paleo Center, som i samarbete med Lizah på Hållbar Hälsa, planerat och arrangerat den här resan, – just en sådan resa som vi själva skulle ha velat åka på!

Vädret, som vi självklart oroat oss för i flera månader, blev bästa möjliga; strålande sol, lite svalare än hemma i Uppsala, där temperaturen låg strax över 30 dessa dagar, medan vi i Sälen hade några grader strax under, men med härliga friska vindar som svalkade skönt!

Några av deltagarna åkte med oss upp i bilarna – och det blev en trång men hjärtlig upplevelse, där packningen samsades med all den mat vi inte kunnat beställa i förväg från matbutikerna i Sälen och den mat som vi valt att förbereda hemifrån. Min bil doftade gott av kardemumma eftersom jag turligt nog fraktade Lizahs goda hemmagjorda Granola!

Lizah @hallbarhalsa.almgren vid vår ”lilla” fjällstuga!

Framme i Lindvallen anslöt ytterligare deltagare och vi installerade oss på rummen (eller ja… ställde ifrån oss väskan iallafall) och drack välkomstdrink i form av Primatens goda Kombucha. Det hälsades lite på alla nya bekantskaper innan det var dags för var och en att packa iordning sin Paleo-matsäck och så bar det raskt iväg ut på första vandringen vid Högfjällshotellet.

Några av deltagarna på Hälsoresan

Jag stod för matlagningen och deltog därför inte på vandringarna, men fick höra härliga historier vid middagen när vi åt alla tillsammans vid långbordet innan kvällens yogaföreläsning. Kvällen avslutades sedan med djupandningsövningar. Alla minst sagt stupade i säng, inte bara denna första kväll, utan alla kvällar!

Föreläsningarna hölls i detta härliga rum!

 

Och så förflöt dagarna. Frukosten serverades klockan 8:00 med bland annat glutenfritt bröd, mejerifria smoothies, milkshakes och yoghurt, flera olika äggrätter, glutenfria pannkakor, mm.

Rosa Hallonkokosyoghurt med Lizahs Granola!

Grön Avokado- & Banan Mandelmjölks-Milkshake

Vandringarna förlades oftast på förmiddagen för att slippa den värsta värmen och alla hade med sig Paleo-fika ut på fjället. Vandrarna såg porlande bäckar, höga toppar, dalar, skog, vatten och alldeles underbar natur innan det var dags att återvända hem till lunchen. Mest minnesvärda lunchen (enligt mig iallafall) var picknicken vid Närsjön där några till och med vågade sig på ett dopp i det ganska så friska vattnet! Och det är ju något speciellt med att äta ute i naturen, även om vi packat med finporslinet denna gång…

Picknick vid Närsjön – Boat Skagen & Boat Hummus!

På eftermiddagarna hölls ett yoga- eller spiral stabiliseringspass och, på kvällarna efter middagen, en föreläsning om antingen yoga, spiral stabilisering eller kost. Tillsammans med lite gott att äta förstås! Allt som serverades på resan var socker- och glutenfritt och gjort på naturliga, i mesta möjliga mån, ekologiska råvaror. Ofta avslutade vi kvällarna med avslappningsövningar.

Mango- & Jordgubbsglass samt Ingefärashots till de möra vandrarnas kroppar!

Spiral Stabilisering i utegymmet (dvs altanen) med inspirerande utsikt!

Avslappning och Yoga med Lizah på Hållbar Hälsa

Extra roligt var att vi fick sällskap i utegymmet där vi höll till av en älgko och hennes kalv, som helt oberörda stod alldeles bredvid oss och mumsade på gräset. Kalven till och med diade medan vi tittade på! För en stadsråtta som jag själv, var det nästan magiskt att få komma så nära.

Älgbesök på tomten!

En dag tog vi liften upp på Sälfjället och gick bort mot Stensjön, byggde stentorn och låg och vilade i blåbärsriset.

Liftturen nedför fjället bjöd på en mäktig utsikt och härligt pirr i magen!

Stensjön uppe på toppen av Sälfjället

Reseledarna!

Vårt syfte med hälsoresan var att skapa en resa – utan prestige, prestation, måsten och krav, där deltagarna skulle tillåtas att slappna av och utgå från sina egna behov,- med aktiviteter som på ett så allsidigt sätt som möjligt erbjöd hälsosamma alternativ för hela kroppen, med bra naturlig kost, spiral stabilisering, yoga och vandringar. Allt detta i en miljö som andas lugn och ro och stillhet.

Det var en underbar resa, med härliga deltagare som alla bidrog till en härligt uppsluppen stämning som samtidigt var stöttande, tillåtande och öppenhjärtlig – ett varmt tack till er som följde med och gjorde denna resa möjlig och – tack vare er – dessutom så väldigt lyckad!

Är ni nyfikna på att se ännu mer från vår resa? Titta då på @urbanpaleocenter på Instagram där det även finns några filmer eller på @hallbarhalsa.almgren som också har fler foton upplagda!

 

Facebookpinterestlinkedin